Шоколадови орехчета


       Изключително лесни и бързи за приготвяне, тези дребни сладки гарантирано ще бъдат изядени за минути. Те са най-добрата идея за оползотворяване на пандишпанови изрезки, остатъци от крем за торта, руло или друг сладкиш. Варират с многообразие от вкусове в зависимост от наличните продукти. А ако, разбира се, нямате "остатъци", можете да ги направите и с прясно изпечен блат!
       Днес ще Ви представя вариант с изрезки от какаов блат. Продуктите са за около 15 бр. с тегло 45 гр. всяко.

Необходими са Ви:
500 гр. шоколадови изрезки
100-200 мл. прясно мляко
2 с. л. маргарин или масло (размекнато)
пудра захар по желание
1 ванилия
1 ч. ч. натрошени орехи
200 гр. шоколадов кувертюр
1 с. л. кокосово масло
декорация за поръсване - цветни пръчици, звездички, цветен кокос...

Начин на приготвяне:
1. Смелете изрезките в чопър. Ако са твърде изсъхнали можете да добавите от приготвеното мляко, но внимавайте да не стане лепкава каша, после няма да можете да оформите топчетата.
2. Смлените изрезки преместете в купа и добавете към тях маргарин, пудра захар, ванилия и натрошени орехи. Разбъркайте всичко добре с шпатула или вилица.
3. Готовата смес оформете на топчета и ги приберете в хладилника да стегнат.
4. През това време натрошете шоколада с кокосовото масло и го разтопете на слаб огън. С готовия шоколад можете да залеете орехчетата или просто да ги потопите в него (така направих и аз днес). Докато е още мека глазурата, поръсете с цветни пръчици, кокос или предпочитан от Вас вариант за декорация.








Да Ви е вкусно!

       Ще се радвам, ако напишете в коментари дали Ви допада рецептата и да ми покажете вашите вариации на тези неустоими шоколадковци!

Коментари

Популярни публикации